[Trilinos-Users] MPI not work w/ ctest

David Cole david.cole at kitware.com
Thu Apr 22 11:01:19 MDT 2010


Try this instead:
-D
MPI_EXEC_PRE_NUMPROCS_FLAGS="-machinefile;/home/clueth/arch/machinefile_wsblade137"
\

A semi-colon instead of a space to separate multiple items when passing a -D
arg to cmake...


On Thu, Apr 22, 2010 at 11:36 AM, Lueth, Christopher <clueth at sandia.gov>wrote:

>  Hello,
>
> I have an issue with how the command line for mpirun is formulated when
> using ctest.  The Trilinos quickstart guide says that MPI pre-numprocessors
> arguments are entered as a string “arg1 arg2 … argn”, but when I look at the
> command that has been generated to execute mpirun the entire string has been
> input as one token. And the arguments are not recognized independently:
>
> LastTest.log:
>
> Start testing: Apr 21 17:28 MDT
> ----------------------------------------------------------
> 1/1 Testing: Epetra_BlockMap_test_MPI_4
> 1/1 Test: Epetra_BlockMap_test_MPI_4
> Command:
> "/sierra/Sntools/extras/mpi/mpich-1.2.7p1-gcc-4.2.4-64Bit/bin/mpirun"
> "-machinefile /home/clueth/arch/machinefile_wsblade137" "-np" "4"
> "/home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap/Epetra_BlockMap_test.exe"
> "-v"
> Directory:
> /home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap
> "Epetra_BlockMap_test_MPI_4" start time: Apr 21 17:28 MDT
> Output:
> ----------------------------------------------------------
> Unrecognized argument -machinefile /home/clueth/arch/machinefile_wsblade137
> ignored.
> p0_18419: (61.105469) Procgroup:
> p0_18419: (61.105469)     entry 0: wsblade137 0 0
> /home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap/Epetra_BlockMap_test.exe
> clueth
> p0_18419: (61.105469)     entry 1: sahp7360 1 1
> /home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap/Epetra_BlockMap_test.exe
> clueth
> p0_18419: (61.105469)     entry 2: sahp7360 1 2
> /home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap/Epetra_BlockMap_test.exe
> clueth
> p0_18419: (61.105469)     entry 3: sahp7360 1 3
> /home/clueth/arch/trilinos_10.2.0/packages/epetra/packages/epetra/test/BlockMap/Epetra_BlockMap_test.exe
> clueth
> p0_18419:  p4_error: Could not gethostbyname for host sahp7360; may be
> invalid name
> : 61
> <end of output>
> Test time =  61.45 sec
> ----------------------------------------------------------
> Test Failed.
> "Epetra_BlockMap_test_MPI_4" end time: Apr 21 17:29 MDT
> "Epetra_BlockMap_test_MPI_4" time elapsed: 00:01:01
> ----------------------------------------------------------
>
> End testing: Apr 21 17:29 MDT
>
> Epetra =  61.45 sec
>
>
> Do-configure file:
>
> #!/bin/sh
> EXTRA_ARGS=$@
> TRILINOS_HOME="/home/clueth/arch/trilinos-10.2.0-Source"
>
> cmake \
>  -D CMAKE_INSTALL_PREFIX:PATH=/home/clueth/arch/trilinos_10.2.0 \
>  -D CMAKE_BUILD_TYPE:STRING=DEBUG \
>  -D Trilinos_ENABLE_Epetra:BOOL=ON \
>  -D TPL_ENABLE_MPI:BOOL=ON \
>  -D
> MPI_BASE_DIR:PATH=/sierra/Sntools/extras/mpi/mpich-1.2.7p1-gcc-4.2.4-64Bit \
>  -D MPI_EXEC_PRE_NUMPROCS_FLAGS="-machinefile
> /home/clueth/arch/machinefile_wsblade137" \
>  -D Trilinos_ENABLE_TESTS:BOOL=ON \
>  -D DART_TESTING_TIMEOUT:STRING=600 \
>  $EXTRA_ARGS \
>  ${TRILINOS_HOME}
>
> Any Ideas?
>
> Thanks,
> Chris
>
> Christopher A. Lueth                           (w) (505) 284-6273
> Postdoc                                                    (f) (505)
> 844-0038
> Nanoscale and Reactive Processes            clueth at sandia.gov
> Sandia National Laboratories
> P. O. Box 5800-0836
> Albuquerque, NM 87185-0836
>
>
>
>
> _______________________________________________
> Trilinos-Users mailing list
> Trilinos-Users at software.sandia.gov
> http://software.sandia.gov/mailman/listinfo/trilinos-users
>
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: https://software.sandia.gov/pipermail/trilinos-users/attachments/20100422/b9fb0464/attachment.html 


More information about the Trilinos-Users mailing list